ДО 12 МАЙ И СЛЕД ТОВА...

Оценете
(0 гласа)
Написана от  Публикувана в: България

КЪМ ДНЕШНА ДАТА, ВЕЧЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ „ИНФОРМИРАНО ТВЪРДЕНИЕ", ЧЕ СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА БЪДЕ НА ПАРТИЯ ГЕРБ.

ЗАЩО ГЕРБ СИ ОТИВА ОТ ВЛАСТТА?

ПЪРВО, ЗАЩОТО ГЕРБ ОТДАВНА ЗАГУБИ ПОДКРЕПАТА НА МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ. ВТОРО, ЗАЩОТО ГЕРБ, КАКТО ПРЕДИ НЕГО И ДРУГИ ФОРМАЦИИ, ДОЙДЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА С ИДЕЯТА ЗА ПРОМЯНА. ПРИ ТОВА „ГЕНЕРАЛНА". НАПЪЛНО Е ВЪЗМОЖНО /СЛЕД КАТО СЕ ЗАПОЗНАХМЕ С ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ КАПАЦИТЕТ НА ПАРТИЯТА НА „КАЛИНКИТЕ"/ ГЕРБЕРИТЕ ТАКА И ДА НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ОЧАКВАТ ОТ ТЯХ ХОРАТА. ИМЕННО ЖЕЛАНИЕТО ЗА ПРОМЯНА В НАЧИНА НА ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ СИСТЕМИ И ДЪРЖАВАТА, КОЕТО ОТ СВОЯ СТРАНА ДА ДОВЕДЕ ДО ПО-ДОБЪР ЖИВОТ Е, КОЕТО ИСКАТ ХОРАТА НА БЪЛГАРИЯ. ГЕРБ НЕ ВИЖДА И НЕ ПРИЗНАВА ПРОВАЛА СИ В СФЕРАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, В ОБРАЗОВАНИЕТО, В ИКОНОМИКАТА /ФАЛИТА НА ПОВЕЧЕ ОТ 100,000 ФИРМИ, НЕВИЖДАН РЪСТ НА БЕЗРАБОТИЦАТА, ТРИ ПЪТИ СПАД В СТРОИТЕЛСТВОТО И Т.Н./ ОПИТВАТ СЕ ДА КОМПЕНСИРАТ С МАГИСТРАЛИ И ДРУГИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ОБЕКТИ, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ТУК ИМА ПОВЕЧЕ СРЯЗАНИ ЛЕНТИЧКИ И ПО-МАЛКО КРАЕН ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ. СТРАХУВАМ СЕ, ЧЕ НА ЗЛЕ ВЪРВИ РАБОТАТА И В ДРУГИЯ СЕКТОР, ЗА КОЙТО ТАЯХМЕ НАДЕЖДИ-УСВОЯВАНЕТО НА ЕВРОСРЕДСТВАТА. ГЛАВНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА НЕУСПЕХА НА ГЕРБ БЯХА: ЛИПСАТА НА РЕФОРМИ, ОСОБЕНО В ПОСОЧЕНИТЕ ПО-ГОРЕ СФЕРИ, КАКТО И ПЪЛНАТА КАДРОВА НЕМОЩ. ТОЛКОВА МНОГО НЕГОДНИЦИ НА ТОЛКОВА ВИСОКО МЯСТО, ПРИ ТОВА ЕДНОВРЕМЕННО, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО.

КАКВО НИ ПРЕДЛАГАТ ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ? НА ПЪРВО МЯСТО СКАНДАЛИ. НАПРАВО МОЖЕ СВЯТ ДА ТИ СЕ ЗАВИЕ ОТ ЕЖЕДНЕВНИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ, ЗА КОИТО УСЛУЖЛИВО НИ ИНФОРМИРАТ ИЛИ КОИТО НИ ПРИПОМНЯТ. ТОВА ЩЕШЕ ДА СИ Е В РЕДА НА НЕЩАТА, АКО НЯМАМЕ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ НА УСТРЕМИЛИТЕ СЕ КЪМ ВЛАСТТА ТАКА ИМ Е ПО-ЛЕСНО. ПРОСТО НЯМА НУЖДА ДА СЕ АНГАЖИРАТ С ПРОГРАМИ ЗА РЕФОРМИ, А И В ОБЩОТО НАДВИКВАНЕ НЕ СТАВА ЯСНО КОЙ ТОЧНО ЩЕ ГИ НАПРАВИ РЕФОРМИТЕ, ЕВЕНТУАЛНО...

НАЙ-ВЕРОЯТНО РЕЗУЛТАТА ОТ ИЗБОРИТЕ ЩЕ БЪДЕ СЪСТАВЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВО ПОДКРЕПЕНО /СРЕЩУ ОПРЕДЕЛЕНА ПРОГРАМА/ ОТ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ПАРЛАМЕНТА. ИСКАМ МНОГО ЯСНО ДА КАЖА, ЧЕ ИМЕННО НАЛИЧИЕТО НА ПРОГРАМА СЕ ОЧЕРТАВА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПЛЮС НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. ДРУГОТО ДОБРО ДЕЛО, КОЕТО ТО ЩЕ СВЪРШИ ЗА ОБЩЕСТВОТО Е, ЧЕ ОЩЕ СЪС СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ ЩЕ БЪДЕ НАПРАВЕНА НОВА КРАЧКА НА ПОДМЯНА НА ЕЛИТА НА ПРЕХОДА. ТОВА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА СЕ ПОБЕДИ МАФИЯТА, НО Е ЕДИН ОТ НАЧИНИТЕ ДА Й СЕ ТРОВИ ЖИВОТА. ПАК ДОЙДОХМЕ ДО ВЪПРОСА ЗА КАДРИТЕ. ПРЕДИ ГОДИНИ НЯКОИ СОЦИОЛОЗИ, КОИТО ИСКАТ ВЕЧЕ ДА СА САМО КОМЕНТАТОРИ, ИЗДИГНАХА ТЕЗАТА, ЧЕ НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ АНГЛИЙСКИ. ТОВА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЕ РАЗБРАНО, ЕДВА ЛИ НЕ, КАТО ЧЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЯТ САМО ТОЗИ ЕЗИК И НАПРИМЕР ДА НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ. ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВИ ТИПОВЕ СЕ ПОЯВИХА В МИНИСТЕРСКИ, ВИЦЕПРЕМИЕРСКИ И Т.Н. КРЕСЛА?! ТЕ НАИСТИНА ХОДЯТ ИЗ СТРАНАТА ЗА ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ С НАРОДА СИ. ЩЕШЕ ДА БЪДЕ КОМИЧНО, АКО НЕ Е ...ЖИВА ТРАГЕДИЯ.

КАТО ЗАГОВОРИХМЕ ТОЛКОВА ЗА КАДРИТЕ НЕКА ПОГЛЕДНЕМ КАКВО НОВО ПРЕДЛАГАТ „ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ". ХОРАТА НА Г-ЖА КУНЕВА СА КОПИЯ НА ЛИДЕРКАТА-ИМАТ МНОГО КАЧЕСТВА И ЕДИН НЕДОСТАТЪК-ИЗВЕСТНИ СА С УЧАСТИЕТО СИ ВЪВ ВЛАСТТА НА РАЗЛИЧНИ РАВНИЩА И С РАЗЛИЧЕН УСПЕХ. ХОРАТА ОТ „АТАКА" СА ЕДНА ЕНИГМА, КАКТО Е ЕНИГМА И ПАРЛАМЕНТАРНОТО ИМ ПОВЕДЕНИЕ. ХОРАТА ОТ ДПС УЖ СА ОГЛЕДАЛЕН ОБРАЗ НА „АТАКА", АМА ВСЪЩНОСТ СА НАЙ-ПРЕДВИДИМИ /ТОВА В ПОЛИТИКАТА Е КОМПЛИМЕНТ/. ТЕ СМЕНИХА ПО ЕДИН ЗАПОМНЯЩ СЕ НАЧИН ПРЕДСЕДАТЕЛЯ СИ, РАЗДЕЛИХА СЕ С НЯКОИ ОСОБЕНО СТАРИ МУЦУНИ, ВКЛЮЧИХА НЯКОИ МЛАДЕЖИ ОТ ГРИЖЛИВО ПОДГОТВЯНАТА СИ БАНКА КАДРИ И ВСЪЩНОСТ НЕ УБЕДИХА НИКОГО, ЧЕ НЕЩО СА ПРОМЕНИЛИ. ПОСЛЕДНОТО ТВЪРДЕНИЕ ЩЕШЕ ДА Е ВЯРНО И ЗА БСП, НО НЕ Е. ЗАЩОТО ТАМ ПРОМЕНИТЕ САМО ЗАПОЧНАХА. ДРАГОМИР СТЕФАНОВ, ВАНЯ ДОБРЕВА, ВАЛЕРИ ЖАБЛЯНОВ, ТАТЯНА БУРУДЖИЕВА, ХРИСТО МОНОВ И ДР. СА НЕ ПРОСТО НОВИ ИМЕНА. СТАВА ДУМА ЗА КАТЕГОРИЧНО ПОДГОТВЕНИ ХОРА. ЧУВАМ, ЧЕ НЯКОИ СТАРИ ДЕЙЦИ ЧАКАЛИ НОВИТЕ ДА СЕ ПРОВАЛЯТ. Е ДАНО СА ОБОРУДВАЛИ ЧАКАЛОТО СИ С НУЖНИТЕ ЕКСТРИ ЗАЩОТО ТАМ ЩЕ СИ ОСТАНАТ. ПРИ БСП ПРОБЛЕМЪТ Е В ТОВА, ДАЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ С ЛУПИНГИТЕ В ПОЛИТИКИТЕ СИ. ЕТО ТОВА НЕ ЗАВИСИ ОТ ИЗБРОЕНИТЕ НОВИ ХОРА. ТОВА ЗАВИСИ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И ОТ СТАРИТЕ. АКО НЕ СЕ СПРАВЯТ, ЩЕ СИ ХОДЯТ И СТАРИТЕ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯ. ЗАЕДНО ИЛИ ПООТДЕЛНО, СПОРЕД ЗАСЛУГИТЕ... НОВИТЕ ОБАЧЕ ЩЕ ОСТАНАТ, КОЕТО ВСЕ ПАК НАВЯВА ОПТИМИЗЪМ.

СЛЕД ТОЗИ „СТРОЕВИ ПРЕГЛЕД" ОСТАВА ДА СЕ ОТГОВОРИ НА ГЛАВНИЯ ВЪПРОС-ЩЕ БЪДЕМ ЛИ СВИДЕТЕЛИ НА ПРОМЯНАТА, КОЯТО ЧАКА ЦЯЛ НАРОД? ОТГОВОРЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДА, ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НЕ СМЕ СВИДЕТЕЛИ, А ВСЕКИ ПО СВОЯ НАЧИН СТАНЕ УЧАСТНИК И НЕПРЕСТАННО ПРИТИСКАМЕ НОВИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ ДА НЕ ЗАБРАВЯ ЗА КАКВО СА ИЗБРАНИ. ИЗБРАНИ...КАК ЗВУЧИ САМО В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЕЛИКДЕН! А,ПО ОТНОШЕНИЕ НА СРОКОВЕТЕ СЕ НАДЯВАМ СЛЕДВАЩИЯТ ВЕЛИКДЕН ДА ВИ ЗВУЧИ ОПТИМИСТИЧНО.
ХУБАВИ ПРАЗНИЦИ!

Прочетена 2131 пъти Последно променена в Петък, 26 Април 2013 10:48

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.
Copyright © 2019 Граждански форум. Всички права запазени.
Created by Optimall Solutions