Грешка
  • JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 942

Дежавю на 12 май 2013 година

Оценете
(0 гласа)
Написана от  Публикувана в: България

На 12 май 2013 година българите трябва да излязат на избори. Повечето осъзнават, че трябва да гласуват, но този път изборът е по-страшен от предходните години. Досега в държавата ни се поддържаше тенденцията – ражда се „нов лидер" на всеки 4 години. Дали бяха нови или старите с нови лица... това нямаше значение. Важното беше, че всеки от тях носеше надежда за светло бъдеще и не мъкнеха след себе си кръстовете на грешките си. Сега всички стари и нови лица са застанали един до друг борейки се за оглозгания кокал на милата ни родина. Тази година народът осъзна и продължава да осъзнава огорчението, болката и подтисничеството си. Разчупихме едни окови, а след тях се показа пропастта... за жалост липсва и моста, по който да минем.

Дали трябва да предсказвам, че отново изборът ще сочи към по-малката злина. Много малки партийки, съставени от същите стари лица се мъчат да пробият. Нека реално си спомним как сме живели по време на днешните претенденти. ГЕРБ се оттегли в тежкия момента показвайки „достойнство" отказвайки се от престола. Щом са толкова достойни защо ще се изправят отново на изборите. Лесно е да плюеш другите, а да не виждаш своята личност. Партия като ГЕРБ беше най-лошия ни коз. Защо народът реши да избере прост премиер... какво се очакваше. Със силна ръка да промени всичко!? ГЕРБ изкараха истинското лице на мафиотската ни държава. Доведоха народа до отчаяние – кога за последно помните този силен български дух да умира по този начин? 

На хората им харесваше Бойко да говори като селския кръчмар, взел се на сериозно. Да водиш народ трябва много повече от това да се биеш по гърдите. Предсказанията за бъдещите избори –ГЕРБ отново на власт. Мога единствено да му пожелая късмет – лесно е да си водач на слабите, трудно е да си лидер на великите.

Но разбира се вината не може да бъде хвърлена само върху ГЕРБ. Най-голямата партия БСП и нейната борба за власт не слизат лесно от сцената. Една объркана и разединена партия, търсеща единството на своите идеали. През 2009 година Сергей Станишев направи лошо впечатление отказвайки да слезе от лидерското място. Дали е било страх от загубата на властта, желание да водиш, вяра, че можеш единствено ти да промениш нещата. Реално по времето на БСП България имаше горе-долу по-нормален живот. Имаше една праволинейна линия, не гонеща величие нито погром. БСП носи многогодишен отпечатък на своето име – за едни носи носталгията за едно макар и скромно, но и сигурно общество... за други носи страха на спокойния живот и замъгленото бъдеще. Разбира се тази символика изобщо не е вярна – нито старите идеали съществуват или са съществували, нито новите са се родили.

Ако трябва да започна да изброявам всички останали партии, които се размножават изключително бързо. Едни са фанатици взели себе си за преродени лидери, други плачат всеки ден за нещастието на родината и накрая лягат в пухените възглавници... Не мисля, че изобщо мога да ги наричам политически лидери, защото единственото нещо, което постигат, е нова сага в държавата.

Вече не искам да гледам новините... не знам как винаги успяваме да намираме лидерите си сред най-големите престъпници. Няма да има промяна, докато същите хора са на власт! Искам да имам бъдеще в моята държава, искам един ден децата ми да живеят добър живот... Омръзна ми да се скланя глава пред глупостта и мизерията. Защо този народ вярва на това, което му се казва...всяка втора дума е лъжа. И аз не знам как ще изляза да гласувам... честно не виждам голям смисъл, а знам че трябва да водя бъдещето си. Всичко е толкова сраснало, никой не се интересува, че хората гладуват, нещастието ни е смачкало. Мечтая си за революция.... Съзнанието на българина все още е ограничено , не знаем как да променим всичко, а живота е в собсвените ни ръце. Кой има право да решава кой да е щастлив и кой не!?

Давай народе... сложи си отново намордника, гласувай за този, който по-малко ще съсипе всичко... не се борете за промяна.

Прочетена 2236 пъти Последно променена в Сряда, 03 Април 2013 06:26

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.
Copyright © 2019 Граждански форум. Всички права запазени.
Created by Optimall Solutions