ЗА РАЗМЕРА НА ЛИХВАТА И ДРУГИ СТРАННОСТИ

Оценете
(0 гласа)
Написана от  Публикувана в: България

Всеки, които по някакъв начин се е срещал с банковите институции, е бил убеден, че рискът неизбежно трябва да играе роля при определянето на размера на лихвата. Колкото по-рисков е клиента на банката, толкова по-висока е лихвата. Изглежда нормално и логично. Това обаче важи само в случаите, когато ви се отпуска кредит. Ако обаче банката стане по някакъв начин рискова, с други думи, ако я сполетят затруднения, тя в никакъв начин няма да увеличи лихвата по вашия депозит.

Това нормално ли е?

Ако ви кажат, че в политиката трябва да влязат млади хора, за да се оправят нещата, също изглежда нормално. Но ако ви предстои тежка операция и ви предложат млад хирург, как ще приемете това? Нормално ли е да ви убеждават, че финансовия министър е уволнен за провал на икономическата политика на страната, която е в ресора му като заместник министър председател, а същевременно да се говори, че икономическия министър е един много успешен министър.

Нормално ли е да се дава предизборна заявка за власттa в страната през 2009, когато световната криза набира скорост, да предлагаш антикризисна програма, да обещаваш средноевропейски доходи, а после да се оправдаваш с кризата. То същото като със завода за боклук в София.

Нормално ли е никой да няма куража да каже: захванах се с каквото не мога да правя, провалих се. Извинявайте!
А изглежда това е нормалното. Да не се захващаш с каквото не можеш да правиш. А ако все пак си се захванал, не обвиняваи нито политическите си опоненти, нито кризата, нито народа, затова, че не те е разбрал. Просто имай доблестта да кажеш: „Провалих се!".

Прочетена 1902 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.
Copyright © 2019 Граждански форум. Всички права запазени.
Created by Optimall Solutions