За властта на площадите и площадните оставки – мнение на незнайния гражданин

Оценете
(0 гласа)
Написана от  В.Д. Публикувана в: България

Политическата власт се търкаля отново по улиците. Всички политически сили, вече участвали в блудството с душата, търпението и достойнството на българина, за пореден път точат лиги и кроят планове за своето триумфално завръщане във властта.

Днес, от много дълго време насам, позволих сетивата ми и съзнанието ми да бъдат атакувани и облъчвани от провалили се политици, от лидери на политически партии, които представляват единствено личните си интереси и тези на тесен кръг фирми, превърнали се в финансови донори на партийната корупция.

Днес, след дълги години на осъзнат отказ да участвам в сън, който ми пробутват за демокрация и гражданско общество, изпитах истински гняв от безочието на обявилите се за политически елит, познати ликвидатори на надеждата ни да заприличаме на нормална, добре подредена и спретната държава, в която Аз – Гражданинът и моето благо да сме приоритет в доктрините на политическите партии. 

Днес, станах свидетел на това как един премиер и клакьорите му, хвърлиха властта в канавката и избягаха през глава от присъдата на народа си, с която трябваше да се сблъскат само след няколко месеца. Удивително е как Бойко Борисов от едноличен господар във властта, хвърли дисагите с отговорности на управлението си на площада, в нозете на тези, които излязоха там, за да искат решения на тегобите си. Връх на политическия цинизъм е, че вместо да търси тези решения, генералът захвърли, отговорността си, правителството си и скочи в окопите на политически обвинения, познати ни до втръсване. Предаде тези, които му вярваха, че е мисията на политическата промяна, предаде и тези, които излязоха на улиците и всъщност дадоха шанс на Борисов да докаже, че е политик, а не политическа пиявица.

На него обаче просто не му стига капацитета за такова поведение. И за пореден път българина видя голия задник на свой политически любимец.

Днес, за кой ли път, почувствах гадене, слушайки всякакви Янета, Воленовци, Костовци и все подобни персони, които са срам и обида за нацията ни, а имат претенциите да са част от политическо и представителство.

Днес, хвърлиха страната ми в политическа, институционална и морална криза, която върна България във времената от началото на прехода.

Срам!!!

За това ли „гълтахме жабетата" вече повече от 20 години? За това ли разпиляхме, изхабихме толкова ценна енергия – политическа, интелектуална, емоционална, морална, за да ни върнат в първи клас на Демокрацията?

Повече от 20 години ме управляват с политически заклинания, а не с национална доктрина и национални приоритети.

Повече от 20 години ми говорят за морал и за кредит на доверие и щом го получат го превръщат в финансова ликвидност, но единствено за собствена изгода.

Повече от 20 години ми казват „другите не ви оправиха, ама ние ще ви оправим" и ни оправят....Насилвайки достойнството и честта ми на гражданин на света, на Европа, на човек от 21 век.

Повече от 20 години ми говорят за промяна, а единствената промяна, която видях е разширените вратовете и раменете на едни и същи политици, решили, че депутатството и партийните постове им се полагат до дълбока пенсионна възраст.

Нима няма в Държавата ни поне 100 тина дор до 200 – та достойни и кадърни жени и мъже, които преди или поне наравно със своя интерес, да поставят и този на народа си?

Знам, че има. Просто партийните централи не ги допускат до властовите нива и позиции, където се вземат решенията за днес, за утре, за България.

И докато това не се промени ще играем в едни и същи сценарии и сценки, ще гледаме и слушаме все същите хора, които отдавна са празни, като празен флакон от деодорант.

Опитайте и ще видите, че от такъв флакон може да излезе само едно празно, пусто, вяло „фъъъс" и никакъв аромат.

 

     

Прочетена 1831 пъти Последно променена в Петък, 22 Февруари 2013 13:31

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.
Copyright © 2019 Граждански форум. Всички права запазени.
Created by Optimall Solutions